SAKUD Zenic

Danas (21.11.2014), je održana press konferencija novoformiranog Saveza kulturno-umjetničkih društava Grada Zenica (SAKUD), na kojoj su učešće uzeli predstavnici kulturno-umjetničkih društava koje su članovi SAKUD-a.
SAKUD Grada Zenica ima 8 članova tj.kulturno-umjetničkih društava sa područja Grada Zenica. Članovi SAKUD-a su KUD Plamen, KUD Mošćanica, KUD Gradina, Ansambl Bosnia Folk, KUD Slapovi-Orahovica, KUD Ibrahim Perviz, KUD Gorica i KUD Gračanica.

Na press konferenciji se govorilo o budućoj saradnji i zajedničkim aktivnostima kulturno-umjetničkih društava koji zajedno broje oko 1000 članova ( rukovodioca društava,djece i roditelja).
 Prva aktivnost koju će realizovati Savez kulturno-umjetničkih društava Grada Zenica jeste 1  smotra folklora SAKUD-a Zenica koja će se organizovati krajem mjeseca novembra 2014. Tokom kalendarske 2015 godine, SAKUD Grada Zenica planira veliki broj aktivnosti edukativnog karaktera, veliki broj muzičkih i kulturnih manifestacija.
 Udruživanje i zajednička saradnja kulturno-umjetničkih društava će u budućem periodu nadamo se će poboljšati stanje u kulturno-umjetničkim društvima koji u posljednjih nekoliko godina sve teže funkcionišu zbog nedostatka finansijskih sredstava kao i sve slabije podrške  nadležnih institucija.
                                   Portparol SAKUD-a Zenica
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close