Sajam organske poljoprivredne proizvodnje u Zenici: Klas dijeli dvije tone proizvoda

Peti sajam organske proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva OPENS Zenica održaće se od 12. do 15. novembra na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, a najavljeno je učešće više od 250 izlagača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Generalni pokrovitelj sajma je Grad Zenica, a generalni sponzor kompanija Klas iz Sarajeva koja će podijeliti dvije tone svojih proizvoda posjetiteljima Sajma.

Program

“Svake godine imamo bolji sajam nego prethodne. Tako smo 2011. počeli sa 80-ak izlagača, prošle godine smo ih imali 200, a ove ih je više od 250 iz cijele BiH”, kazao je na konferenciji za novinare Refik Alihodžić, predsjednik Organizacionog odbora OPENS-a i predsjednik Asocijacije organskih proizvođača ZDK-a, dodajući kako dio učesnika posjeduje certifikat o organskoj proizvodnji.

Prema riječima Meliha Karana zaduženog za sadržaje etno-narodnog stvaralaštva, svakog dana Sajma predstavit će se folklorne grupe, vokalni i instrumentalni solisti i izvođači izvorne muzike.

“Nadam se da ćemo uz redovan izlagački program kulturno-zabavnim sadržajima doprinijeti da i ovaj sajam bude dosad najbolji”, istakao je Karan.

Okrugli sto

Jasmin Imamović, portparol OPENS-a i prvi čovjek Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH – Zenica, naglasio je kako je za prve četiri godine Sajam obišlo oko 40.000 posjetilaca. Ulaz na sajam je besplatan, a izložbeni prostor će biti na nekoliko hiljada kvadratnih metara zatvorenog prostora i dio na otvorenom.

Organizatori Sajma su Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona i Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH – Zenica koji su najavili niz sadržaja koji će pratiti sajam, a među njima je i okrugli sto drugog dana Sajma o temi Jagodičasto voće – od ideje do realizacije, koji će realizovati u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika Federacije BiH.

www.magazinplus.eu – Oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close