-TopSLIDEOstali sportoviSport

Sahranjena reprezentativka i prvakinja BiH u tenisu Katarina Trivić (21), ispratilo je hiljade ljudi

Mlada banjalučka teniserka Katarina Trivić koja je preminula u petak u 21. godini nakon borbe s teškom bolešću, danas je sahranjena na gradskom groblju u Vrbanji.
Uz pjesmu “The Winner Takes It All”, nepreglednu kolonu hiljada ljudi i rijeku suza na vječni počinak danas je ispraćena banjalučka heroina koja je godinama vodila bitku s opakom bolešću.

Katarina Trivić je bila juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nekoliko godina zaredom bila je najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Katarina je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije, a protiv opake bolesti se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.

Foto: banjaluckeprice.net

Foto: banjaluckeprice.net

Nažalost, nije izdržala. Od Katarine su se oprostili i učenici i profesori banjalučke Gimnazije u kojoj je provela svoje srednjoškolske dane.

Posljednji pozdrav Katarini uputili su i oni koje je nisu lično poznavali, ali su njena borba i hrabrost ostavili neizbrisiv trag u njihovim srcima.

Iz Teniskog saveza BiH poručili su da će se Katarine sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života, uz iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su je poznavali.

klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close