Safet Sušić pozvao Halilovića u seniorsku reprezentaciju BiH

U Sarajevu su iskombinirali kako bi im idealno bilo da protiv Slovenije u Kopru početkom veljače u dresu BiH reprezentacije istrči i Alen Halilović. Poslali su oni i pozivnicu na adresu Dinama, iako je Halilović više puta ponovio kako još neće odlučivati o dresu čiji će grb navući.

No, u bosanskohercegovačkom Savezu može on “pjevati do zore” jer su ga pozvali na okupljanje i utakmicu koju opisuju kao pripremu za kvalifikacijski ogled s Grčkom u ožujku. Štoviše, poziv će tumačiti kao priliku da mladi igrači i potencijalni reprezentativci osjete atmosferu i upoznaju se s igračima i izbornikom Safetom Sušićem, prenosi Jutarnji.hr

”Ovom gestom želimo pokazati mladim nogometašima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena” rekao je predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

Naravno da Begić nije kazao kako nova pozivnica ima i za cilj pojačati dozu pritiska na Alena Halilovića i njegovu obitelj.

Mlada Dinamova zvijezda već je nekoliko puta izjavio kako nema namjeru odazvati se Safetu Sušiću ili Igoru Štimcu, te da će odluku o izboru zastave pod kojom će nastupati donijeti kada za to bude vrijeme, vrlo vjerojatno tek sljedeće godine.

No na Baščaršiji, eto, ne odustaju. I ne samo od Halilovića, s obzirom da su identične pozivnice za utakmicu sa Slovenijom poslali i Seadu Kolašincu, mladom njemačkom reprezentativcu koji igra za Schalke, te dvojici Švicaraca Hajroviću (Arsenal, na posudbi u Barnetu) i Seferoviću (igrač Fiorentine koji igra za Lecce).

”Neka dođu, upoznaju se s događanjima i atmosferom kod nas, malo razgovaraju i vide kako to sve izgleda. A ako i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju”, dodao je Begić.

No, čini se kako se u Rusanovoj i ne uzubuđuju previše zbog novog pokušaja BiH da im otme najvećeg talenta HR nogometa. Puštaju tek u “offu” izjave kako ne postoji nikakva šansa da Halilović odabere “krivi” dres i ode u Sarajevo.

”Kada za to dođe vrijeme, Alen će izabrati Hrvatsku” zaključili su u HNS-u.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close