Safet Sušić: Neće biti lako, Belgija je bolja ekipa od Velsa

Selektor Safet Sušić i kapiten Edin Džeko su jučer u Zenici odgovarali na pitanja novinara, na pres konfrerenciji održanoj uoči utakmice sa Belgijom.

Govoreći o mogućem sastavu selektor Sušić je rekao da nema potrebe da danas otkriva ekipu, ali „dat ćemo sve od sebe, neće biti lako Belgija je bolja ekipa od Velsa, ali mi ćemo pokušati da ostvarimo pobjedu.“

Selektor je dalje nastavio: “Oni su imali lakšu utakmicu i ekipa su kojoj sutra odgovara više i bod. Nama to manje odgovara, iako neriješen rezultat nije loš, mi nismo tim koji može ostati nazad i ne napadati. Utakmica će biti teška, oni su izuzetno dobri i kada napadaju i iz kontri, ali imali smo mi i težih utakmica.“

Sušić je naglasio: „Ako budemo imali jedan bod nakon ove prve tri utakmice to će biti neuspjeh, rekao je Sušić i dodao: „ ne znam ko je planirao šest bodova iz ove prve dvije utakmice, mi nismo. Poraz od Kipra nije bio planiran i mi te bodove moramo negdje vratiti.“

Kapiten tima Edin Džeko je prokomentarisao da ni igrači nisu zadovoljni onim što se uradilo u Velsu, ali da je jedina negativna stvar poraz od Kipra te dodao:

„On može biti ključan, ali i ne mora, sve je na nama. Bod protiv Velsa nije loš, moglo je biti i bolje, po igri smo mogli i više, nije nas htio gol, a možda se to sutra vrati protiv Belgije.”

Džeko odlično poznaje kapitena Belgije:

“Kompany i ja se znamo jako dobro, a on je za mene najbolji odbrambeni igrač u Engleskoj i jedan od najboljih na svijetu. Biće interesantno igrati protiv njega i ne znam da li je prednost ili mana što se poznajemo, ali znam da ću ja dati sve od sebe.”

O tome koliko naši igrači poznaju protivničke kapiten kaže:

“Mislim da svi naši igrači poznaju njihovu ekipu dosta dobro. Svi gledaju najbolje lige gdje igraju njihovi igrači. Oni su dobar kolektiv i jedna od najboljih reprezenacija na svijetu. Mislim da su u velikom naletu, posebno nakon Svjetskog prvenstva,” rekao je Džeko.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close