BiHPrivreda

Rusmir Hrvić najavio razvoj i nove akvizicije

Predsjednik Uprave AS GROUP Rusmir Hrvić u svom redovnom obraćanju putem društvenih mreža, a koje objavljuje povodom državnih praznika, najavio je između ostalog, razvoj i nove akvizicije, prenosi portal Depo.ba.

– Namjera nam je da rastemo zajedno sa našom Bosnom i Hercegovinom, da očuvamo postojeća, i otvorimo što više radnih mjesta u našim sadašnjim i ako Bog da novim kompanijama, da još više povećamo broj kooperanata, da povećamo broj dobavljača, partnera, kupaca i potrošača, napisao je Hrvić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te dodao da će grupacija dati sve od sebe da zaustavi odlazak naših ljudi u inostranstvo (dobrim dijelom su na to već i uticali u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine), da ostanu ovdje i grade svoju državu.

Dodao je kako grupacija zna kako, tj. ima model za rast i razvoj.

– Učinit ćemo sve da od ovog modela ima što više koristi što veći broj Bosanaca i Hercegovaca, istakao je Hrvić koji je uposlenicima, kupcima, potrošačima, prijateljima, kao i svim građanima u domovini i dijaspori, čestitao 25. novembar, Dan državnosti BiH.

U okviru AS GROUP trenutno posluje devet kompanija u tri divizije – proizvodnja hrane, trgovina i tekstil. Grupacija zapošljava 3.300 radnika, a prošle godine imala je promet 270 miliona KM.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close