Rusi: Dodik “težak” 600 miliona dolara

Svjedočanje Gordana Milinića o aferi “Kilogram zlata” i danas izaziva pažnju opozicije širom Republiike Srpske.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović kaže da je kilogram zlata sitnica na neviđene pljačke u Republici Srpskoj, te da bogatstvo Milorada Dodika, prema procjenama ruskih vlasti, iznosi nevjerovatnih 600 miliona dolara.

„Mislim da je možda dat preveliki značaj jednom kilogramu zlata u odnosu na neviđenu pljačku koja je napravljena preko Birča, cijeni se oko milijardu maraka, oko Balkan investment banke, preko koje oprane pare Birča, ili preko Bobar banke gdje je samo državnih para iz Elektroprivrede Republike Srpske, fondova za zapošljavanje nestalo preko 100 miliona KM. Zvanična procjena ruskih vlasti da je Milorad Dodik `težak` 600 miliona dolora, to je najmanja cifra koja se veže za njegov lik i djelo“, kaže Krsmanvić.

A o zlatu je pričao i gradonačelinik Trebinja Slavko Vučurević, koga je prilično naljutio Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske. Predsjednik tog Zavoda Slobodan Nagradić u Trebinje je donio zaštićenog orla, bjeloglavog supa, kome je pronađeno stanište, ali ne i način na koji će se ralizovati ovaj projekat, a o kome doluku donosi Vlada Republike Srpske.

“Želim da kao gradonačelnik saopštim da je Trebinje danas ušlo u svoj najveći investicioni poduhvat koji finansira Vlada i on je najveći u posljednjoj deceniji” – rekao je ironično Vučurević i nastavio:

“Znači, to je jedan bjeloglavi sup koji se pridružio jednom koji je već tu godinu dana i želim samo da kažem – ukoliko se desi da ženka ovog bjeloglavog supa snese kakvo zlatno jaje, gluvo bilo, da ćemo ga direktno predsjedniku proslijediti pošto on skuplja očito te stvračice…” rekao je izmeđuostalog Vučurević.

BN TV

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close