Rukomet: E. Omanović i E. Bećar u RK Vogošća

Rukometaši Vogošće započeli su pripreme za proljetni dio rukometne Premijer lige, zasad niko od igrača nije napustio ekipu, ali zato su se ekipi Senada Skopljaka priključili srednji bek Emil Bećar te lijevo krilo Emir Omanović.

Emil Bećar je iskusan igrač i dugo godina je u našoj Premijer ligi, karijeru je počeo u visočkoj Bosni koju je napustio na početku ove sezone zbog neslaganja sa trenerom Handžićem. Osim visočke Bosne nastupao je za Konjuh, Osijek, Novi Pazar, te Gračanicu, a povodom dolaska u Vogošću za naš portal je rekao:

“Drago mi je da sam u Vogošći, ekipa igra jako dobro, i mislim da se možemo izboriti za treće mjesto i doigravanje za prvaka. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi, imamo prostora za napredak i nadam se da neću iznevjeriti očekivanja.” – rekao je Bećar.

Emir Omanović je 22-godišnjo lijevo krilo koji je prošao sve mlađe selekcije visočke Bosne, gdje je nekoliko godina nosio dres seniorskog tima. Bosnu je napustio prošle godine na kraju sezone, a formu je ove sezone održavao samostalno, i u ligašu lige Herceg-Bosne ekipi Kiseljaka. Za naš portal kaže:

“Drago mi je da sam ponovo dobio priliku da zaigram u Premijer ligi, zahvalan sam treneru Skopljaku na ukazanoj prilici, dat ću sve da je opravdam. I očekujem da Vogošća u nastavku odigra još bolje i da se plasiramo među prve tri ekipe.”- rekao je Omanović

www.magazinplus.eu – scsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close