RMU Kakanj i Breza dobijaju mašine za izradu jamskih prostorija

U Direkciji JP Elektroprivreda BiH (JP EPBiH) u Sarajevu danas će biti  potpisan ugovora o nabavci dvije mašine tip AM-50z-w za izradu jamskih prostorija u rudnicima mrkog uglja “Kakanj” i “Breza”.

Ukupna vrijednost investicije JP Elektroprivreda BiH iznosi 2,5 miliona KM.

Ugovore o nabavci mašina za izradu jamskih prostorija potpisat će Mirsad Jašarspahić, v.d. direktor RMU “Kakanj”, Suad Ćosić, direktor RMU “Breza” i uime kompanije Remag S.A. Katowice, Poljska, Tadeusz Kopiec, prokurent i komercijalni direktor.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju.
Uz mašine za izradu jamskih prostorija bit će nabavljeni i transporter za pretovar, prateći kompaktni niskonaponski razvod s napojnim kablom, rezervni dijelovi i alat potreban za montažu i održavanje mašine.

Očekivani efekti ulaganja u nabavku mašina za izradu jamskih prostorija su povećanje produktivnosti, kontinuitet izrade jamskih prostorija, te značajno unapređenje humanizacije rada u rudnicima ¨Kakanj¨ i ¨Breza¨.

Nabavka mašina finansira se iz sredstava za dokapitalizaciju rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

JP Elektroprivreda BiH će u procesu dokapitalizacije u RMU “Kakanj” investirati 66,9 miliona KM, a u RMU “Breza” 32, 5 miliona KM, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close