RukometSport

RK Vogoća PH u trećem kolu s Derventom

RUKOMETAŠI VOGOŠĆE DOČEKUJU EKIPU DERVENTE

Rukometni klub Vogošća PH ubilježila je dvije prvenstvene pobjede i u sjajnoj atmosferi dočekuju susret III kola PL BiH protiv Dervente.

Rukometaši Vogošće sa podmlađenim sastavom, već su pokazali da s njima neće biti lako. Najbolji strijelac Vogošće u drugoj zvaničnoj utakmici ove sezone, u kojoj su prošlog vikenda pobjedili ekipu Goražda, bio je Zlatko Kreso sa 11 postignutih pogodaka.

Vogošćanima je ovo ujedno i dobra prilika da se pripreme, jer već od sljedećeg vikenda im slijedi susreti EHF Challenge Cup-a protiv izraelskog Holona.

„ Sigurno jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola. Derventa, tradicionalno jaka i neugodna ekipa, međutim mislim da je uloga favorita na našoj strani. Imali smo dobar start, dvije pobjede koje su nam još više povećale samopouzdanje. Igramo dobro na čelu sa novim trenerom i imamo velike ambicije. U nedjelju svi očekujemo pobjedu i ova utakmica će biti odličan ispit za EHF Challenge Cup koji se igra narednog vikenda. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača nastaviti pobjednički niz“. – Rekao je  Zlatko Kreso igrač RK Vogošća PH.

Utakmica III kola PL BiH je na rasporedu u nedjelju, 08.10.2017. sa početkom u 17:00 sati.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close