Visoko

Dnevni centar Visoko učesnik na Sportskim igrama Oaze

Dnevni centar Visoko učesnik na Sportskim igrama Oaze

Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom i ove godine je učesnik Sportskih igara Udruženja Oaza u Sarajevu koje se održava u periodu od 5. do 8. oktobra 2017. Godine.

U saradnji sa Udruženjem „Naše sunce“ koje finansijski pomaže učešće Centra učestvuje se u takmičenju u sklopu plivanja, atletskim disciplinama, te u MAT programu za djecu sa težim oštećenjima.
Takmičenje u plivanju se održalo danas na zatvorenom bazenu na Otoci gdje je predstavnica Centra osvojila sjajno četvrto mjesto u prsnom plivanju u kojoj je bila velika konkurencija.

Sekunde i kasni start su nas odvale od trećeg mjesta i osvojene medalje, ali smo zadovoljni i ovim plasmanom s obzirom na uslove priprema i treniranja, te da se u ovoj disciplini takmičimo po prvi put, izjavio je Tarik Bukva, trener iz Dnevnog centra Visoko.

Predstavnici Centra sutra se takmiče u atletici kroz nekoliko disciplina i imaju velika očekivanja. Očekivanja se prvenstveno odnose na druženje i dobru zabavu, a svakako i na postavljanje boljih rezultata nego ranijih godina.

U subotu se planira zanimljivo druženje i sportske aktivnosti sa djecom sa težim oštećenjima što će biti lijepa prilika za promociju Centra ali i lijepo druženje roditelja i djece.

Ovogodišnje aktivnosti podržane su kroz projekat Udruženja „Naše sunce“ koje finansira Općina Kakanj.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close