RK Bosna (V) pobijedom otvara prvenstvo

U okviru prvog kola rukometaši visočke Bosne su u svom premijernom nastupu po povratku u Premijer ligu BiH su savladali ekipu Zrinjskog iz Mostara i to preokretom, a rezultat je glasio 27:23…

Iako konačan rezultat to ne govori Visočani su se dosta mučili sa ekipom Zrinjskog, koja je po godinama mlađa od ekipe Bosne, ali je do 50. minute mostarska ekipa imala stvar u svojim rukama, nedostatak iskustva gostujuće ekipe znala je iskoristi Bosna koja je na kraju slavila.


Početak je pripao Zrinjskom, plemići su poveli sa 0:2, no Bosna se brzo priključila i izjednačila na 2:2, nakon toga Mostarci serijom od 0:4 idu na 2:6, da bi se Bosna uspjela vratiti i prvi put povesti na meču u 21. minuti kada je rezultat glasio 8:7. Ali do poluvremena Bosna gubi ritam igre što gosti koriste i na odmor odlaze sa prednošću od dva gola, bilo je 10:12.
U drugom poluvremenu, tačnije u prvih 15. minuta Zrinjski je čuvao prednost, u 47. minuti Bosna po drugi put vodi na meču, Travančić pogađa za 20:19, a Lončar dvije minute kasnije prvi put Bosnu vodi na “+2”. Nakon toga Mimić i Balta odvode Bosnu na “+5”, i to je bio kraj nadanja Zrinjskog o pobjedi u Visokom, a konačan rezultat je glasio 27:23. 

Mimić je bio najefikasniji sa osam golova kod Bosne, dok je sjajni Balta koji se vratio nakon suspenzije postigao pet golova, i pokazao da je zasluženo vraćen u prvi tim. A Enes Sirčo je na golu sakupio 11 odbrana. Kod gostiju Sarajlić je postigao sedam golova.

Sport.centar.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close