RK Bosna Visoko – Saudijska Arabija 28:25 (14:12)

U Visokom je u utorak, 25. augusta 2015. odigrana prijateljska rukometna utakmica između RK Bosna Visoko i Kraljevine Saudijske Arabije koja se nalazi na pripremama u Bosni i Hercegovini (učestvovala na Dobojskom turniru šampiona i odigrala prijateljske utakmice sa Vogošćom i visočkom Bosnom). Za razliku od nekoliko iznenađujićih rezultata u Doboju, gosti iz Arabije poraženi su u Visokom 28:25 (14:12).

Najbolji na terenu bio je golman Visočana Ismar Hadžić, a najefikasniji Mahir Burić, Enes Skopljak i Mirza Hurem po 5 pogodaka, a kod gostiju bolji od ostalih bio je Abdulhari Muneer, Alabbas Abdulah i Almutari Rami. Inače, Saudijsku Arabiju vode Đokić Goran iz Srbije i pomoćni trener, Španac Ibanez Alberto,a tu je još jedan sa Srbin, Vasić Dejan.
Ovo je bio treći susret RK Bosna sa selekcijama sa Arapskog poluostrva. Naime, Bosna je igrala u Hadžićima kao domaćin 23.8.1987. sa Ujedinjenim arapskim emiratima (22:22) i u Visokom, 2.10.2011. sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom, predvođenom trenerom Jovicom Cvetkovićem (30:37).

Autor teksta: Zdenko Antović
Foto: TV Vi-net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close