Ricardo Kaka: Kur'an je Božiji govor koji nadilazi ljudske mogućnosti

Slavni igrač italijanskog tima AC Milan, Brazilac Ricardo Ricardo Izecson dos Santos Leite poznatiji kao Kaka,izjavio je da ajeti Kur'ana nadmašuju ljudske mogućnosti, i da se radi o nadnaravnom čudu.

„Kada slušate Kur'an i proučavate ga, shvatit ćete da je nemoguće da on bude djelo nekog čovjeka. Kur'an nadilazi ljudske mogućnosti, i mogao je samo doći od Boga. Kur'an je zaista veliko čudo“, rekao je Kaka.
Poznato je da je Kaka veoma zainteresovan za izučavanje različitih religija i kultura. Tako je došao u dodir i s učenjima islama i Kur'anom.
Nažalost, ovom prilikom moramo demantovati vijest o Kakinom prelasku na islam. Ovu nepotvrđenu vijest su prenijeli brojni portali u našoj državi, i kao dokaz naveli sliku Kake i njegove žene u džamiji.

Istina glasi da je fotografija snimljena u Dubaiju, prilikom posjete Kake i njegove žene, brata i snahe jednom islamskom centru. Međutim, na fotografiji nije prikazan čin primanja islama, već trenutak kada je poznati fudbaler prisustvovao općem predavanju o islamu. Radi se o običnom senzacionalizmu i širenju neprovjerenih informacija, jer su mediji sam čin Kakine posjete džamiji shvatili kao i čin primanja islama.
Kaká je lično demantovao vijest o prelasku na islam, objavivši putem Facebooka i Twittera da je ostao privržen kršćanskoj vjeri, premda veoma poštuje islam i muslimane.

„Islam je vjera oprosta. Impresioniran sam stavom i osobinama muslimana i želim da više naučim o islamu.“, kaže Kaka. Takođe, imami iz Brazila su demantovali da je Kaká primio islam, ali su istakli da poznati fudbaler voli slušati učenje Kur'ana.

islam24h.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close