Repriza predstave “Pamela, mrzim te”

Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti Confero najavljuje reprizu predstave “Pamela, mrzim te” u izvedbi Farisa Pinje, 26.06.2013. godine u foajeu gradskog kina Visoko. Repriza predstave će se odigrati u dva termina (prvi termin: 19:00; drugi termin: 21:00) zbog ograničenog broja mjesta. Iz istog razloga, karte možete rezervisati na broj: 061/039-153. Cijena ulaznice je 3 KM.

Više o predstavi i temi o kojoj raspravlja:

Tekst sadrži segmente knjige “Pobunjeni tinejdžer”, a ostatak teksta je autorsko djelo. Predstava se prvobitno zvala “Pobunjeni tinejdžer, ali njen konačan naziv je “Pamela, mrzim te”. Protagonista predstave je uplovio u digitalni svijet, kao i milijarde drugih. http://www.youtube.com/watch?v=2YFVeXdpAMg

Dođite i upoznajte Nik Tvispa, koji je zbog digitalnog svijeta, izgubio sve vrijedno u stvarnom.

Upotreba mobitela i interneta sve je veća, a najveći dio njihovih korisnika su mladi u dobi od 15. do 24. godine. Njihova upotreba digitalne tehnologije u svakodnevnom životu pretvara se u digitalnu ovisnost koja zaokuplja pažnju psihologa, nastavnika i roditelja. Nervoza zbog nemogućnosti pristupa internetu, želja da su što duže dostupni online, često provjeravanje elektronske pošte i odgovaranje na poruke, nastojanje da se pređe razina određene akcijske online igre, ometa njihovo koncentriranje na učenje i rad. Ovisnost o virtualnim prijateljima sprječava ih u razvijanju komunikacije u stvarnom svijetu.

Prisustvujte zagarantvanoj zabavi uz Farisa Pinju 26.06. u foajeu gradskog kina Visoko.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close