Rekonstrukcija elektrofiltera na Bloku 7 Termoelektrane Kakanj

U ponedeljak, 19.maja 2014. godine u Termoelektrani Kakanj biće upriličeno potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji elektrofiltera na Bloku 7 – snage 230 MW.
Ugovor će u prisustvu Nermina Nikšića, premijera FBiH i Erdala Trhulja, ministra energije, rudarstva i industrije potpisati dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju i u ime Konzorcija „Hamon“ GmbH, gospodin Claus Brinkmann i gospodin Dario Škoro. Vrijednost investicije JP EPBiH je 6, 6 miliona Eura.
Cilj rekonstrukcije je povećanje efikasnosti elektrofiltera što će rezultirati smanjenjem emisije prašine sa sadašnjih prosječnih 200 mg/Nm3 na 20 mg/Nm3, kompletna zamjena dotrajalih ventilatora dimnih plinova i povećanje energetske efikasnosti smanjenjem potrošnje električne energije.Sam projekat je veoma zahtjevan jer se na postojeci elektrofilter dograđuju nova polja vrecastog filtera tako da ce to biti kombinacija elektrofiltera i vrecastog filtera tzv. hibridni filter.
Rok za završetak radova je tri mjeseca.

Indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close