Reisu-l-ulema posjetio Vojno muftijstvo

Danas je reisu-l-uelma Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio Vojno muftijstvo, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

U okviru ove posjete resu-l-ulema je održao sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane ministrom Zekerijahom Osmićem, zamjenikom ministra Mirkom Okolićem, generalima Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH predvođenim general-majorom Antom Jelečom kao i ostalim saradnicima ministra odbrane. Tokom susreta sa ministrom Osmićem i njegovim saradnicima razgovarano je o vjerskim pravima i slobodama u Oružanim snagama i reformskim procesima koje sprovodi Ministarstvo odbrane.

Nakon sastanka sa ministrom odbrane reisu-l-ulema je u pratnji vojnog muftije Ismail ef. Smajlovića posjetio mezarje Kovači gdje je položeno cvijeće i odata počast šehidima i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH rah. Aliji Izetbegoviću.

U okviru posjete Vojnom muftijstvu, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u mesdžidu kasarne „Rajlovac“ klanjao je džumu-namaz i u svom obraćanju čestitao Dan Armije BiH. Reisu-l-ulema je istakao važnost uspjeha koje postižu pripadnici Oružanih snaga u realizaciji postavljenih zadataka posebno u međunarodnim mirovnim misijama i integrativnim procesima na putu ka članstvu u NATO-u. Također, vojni muftija Ismail ef. Smajlović informirao je reisu-l-ulemu o aktivnostima Vojnog Muftijstva, radu imama i položaju muslimana unutar Oružanih snaga BiH.

rijaset.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close