Realizacija projekta “Plastenička proizvodnja”

Krajem oktobra 2013. godine, Projekat “Plastenička proizvodnja kao pomoć poboljšanju finansijskog stanja dijela socijalno ugroženih porodica na teritoriji općine Visoko” je uspješno realizovan.

Riječ je o projektu, u kome je Organizacija “Yardim Eli (De helpende hand)” donator plastenika za 20 korisnika dok je Poljoprivredno-prometna zadruga “Bios” navedene plastenike isporučila i montirala, te obezbjedila zasade i stručnu pomoć korisnicima, dok će se ugovorom definisati i otkup svih viškova povrća koje su proizveli korisnici plastenika.

Jedan od korisnika ovoga projekta je i gosp. Alija Sokolović iz naselja Bare, općina Visoko koji ima peteročlanu porodicu i ostvaruje prihode isključivo od poljoprivredne proizvodnje. Nakon što mu je instaliran plastenik, on se odlučio za proizvodnju zelja i uskoro očekuje prve prinose, te ističe kako je u mnogome zahvalan Općini Visoko i Organizaciji “Yardim Eli (De helpende hand)” što su mu omogućili da, kroz korištenje ovoga projekta, poboljša finansijsko stanje svoje porodice.

Općina Visoko će i u narednom periodu provoditi aktivnosti na proširenju Projekta “Plastenička proizvodnja kao pomoć poboljšanju finansijskog stanja dijela socijalno ugroženih porodica na teritoriji općine Visoko”, te će se broj lica kojima će biti dodijeljen plastenik uveliko povećati.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close