N/FSBiH traži potencijalne Zmajeve u Engleskoj

Fudbalski/Nogometni savez Bosne i Hercegovine  projektom “Otvorena vrata” nastavlja svoj put u bosanskohercegovačkoj dijaspori, nudi joj svoje usluge sa željom da zajednički urade najbolje što se može za sve naše selekcije, državu i Nogometni savez BiH. Projekat podrazumijeva praćenje talentovanih fudbalera bh. porijekla koji žive u inostranstvu, a koji bi u budućnosti mogli da nose dres naše reprezentacije.

Tokom ove godine održani su kampovi u Švedskoj i Njemačkoj kroz koje je prošlo više od 300 mladih talentovanih fudbalera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a od iduće godine projekat se širi i na “kolijevku fudbala”  Englesku i okolne zemlje.

Nakon obavljenih razgovora u Savezu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski fudbal Muratom  Jahom, dogovoreno je da kooridantor projekta za Englesku bude gospodin Namik  Alimajstorović, koji će u saradnji sa školom fudbala  “Proscouts” iz Birminghama na njihovim terenima organizovati proljetni kamp za naše fudbalske talente od 13 do 19 godina.

Zainteresovani bh. talenti za dodatne informacije mogu se javiti  Namiku Alimajstoroviću na mail kolijevkafudbala@gmail.com.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close