-TopSLIDEVisoko

Reakcije / Adnan Delić: Bosna iznad ličnih sujeta!

Dugo sam razmišljao da li da ulazim u polemiku bilo kakve vrste, sa bilo kojim od dežurnih analitičara, stručnjaka i kritičara (u nastavku teksta dežurni) koji sa ugodne razdaljine i bez nekog prevelikog stresa kritikuju, pa čak i iznose neistine o dešavanjima u Rukometnom klubu Bosna Vispak Visoko.

Zašto sam se odlučio na javno oglašavanje? Prije svega iz razloga da simpatizeri i navijači našeg voljenog kluba čuju i “drugu stranu” priče, a svakako imam i obavezu da kao predsjednik kluba zaštitim ugled i dignitet članova Upravnog odbora, te bivšeg kapitena i trenera našeg kluba.

Tačno je da je Adnanu Harmandiću ponuđeno da nastavi igračku karijeru, jer ruku na srce, njegov igrački kvalitet, pa čak i u njegovim godinama teško je nadoknadiv i obzirom na profesionalizam kakav je unio u naš klub siguran sam da je mogao dati veliki doprinos u igračkom smislu pa makar do kraja ove sezone.

Naravno, to je svima vidljivo i jasno, osim dežurnih, koji su tobože uvrijeđeni, “otjerani” i tako dalje. Ali doćićemo i do toga.

Sa velikim zadovoljstvom ću ponuditi funkciju u klubu Adnanu Harmandiću, proslavljenom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, našem kapitenu, jer siguran sam da svojom karizmom, iskustvom, i dokazanom ljubavlju prema klubu može doprinijeti daljnjem razvoju rukometne priče u Visokom.

Da, dežurni će odmah reći da je novac u pitanju i da se njegova ljubav prema klubu ogleda u visini plate koju je primio.

Ne dragi dežurni, ne. Adnan Harmadić je i prije dolaska u naš klub, isti pomagao dok je igrao Bundesligu, a naš klub će pomagati u narednom periodu, što ćete moći analizirati i kritikovati jer izgleda da ništa drugo i ne znate, ili nećete ili ne želite?

Za period mog mandata (a ušao je u 4. godinu), kao predsjednik kluba nisam doživio od proslavljenih rukometnih stručnjaka, igrača, trenera, analitičara, ili bilo koga drugog koji voli naš klub da mi je prišao i ponudio da pomogne klubu na bilo kakav način. Čast izuzecima.

Nažalost, Rukometni klub Bosna Visoko, i njegovo rukovodstvo ( ko god to bio), pomoć od takvih dežurnih može dobiti samo u slučaju da im se plati, a ne daj Bože da šta volonterki odradi.

Pa gospodo, svaka pametna i dobronamjerna kritika i sugestija, ili pomoć je dobrodošla, bujrum u klub, dajte svoj doprinos, ali budite volonteri kao i što smo mi u upravnom odboru.

Siguran sam da bi tako, zajedničkim snagama naš klub postavili na još jače noge i napravili jedan ogroman iskorak koji svi godinama željno očekujemo.

Što se tiče navođenja imena trenera koji su navodno otjerani od strane upravnog odbora čiji ni broj ne znate, što me čudi, dužan sam reći slijedeće:

Upravni odbor čine ljudi, koji su prije svega čestiti, ljudi koji svaki dan rade i žive za naš klub, koji u ovakavim uslovima uspijevaju da obezbijede normalne uslove za rad kluba, i nemojte, nikada dovoditi u pitanje iskrenost, želju, i ljubav prema ovom klubu od strane upravnog odbora. Nemate na to pravo, jer ne znate šta radimo, a očigledno i ne želite da znate.

Drugo, gospodin Zdenko Antović, uz dužno poštovanje, nije “otjeran”, već je upravni odbor zatekao gospodina Antovića na mjestu trenera, bez ugovora, i zahvalio mu se na svom doprinosu koji je dao klubu, te mu isplatio i sva dugovanja koja je imao prema njemu, iako kao što sam već rekao ni ugovora nije imao.

O rahmetli Edhemu Sirći mogu reći sve najbolje, i reći da mi je bila čast i zadovoljstvo što sam imao tu privilegiju da sarađujem sa takvom rukometnom legendom. Nažalost ugovor mu je bio istekao, a rezultati se nisu poklapali sa zacrtanim ciljevima kluba u tom momentu.

Što se tiče gospodina Senada Skopljaka, također mogu reći da je bilo zadovoljstvo raditi sa njim, čak se i družiti, jer vrlo stručna a i zabavna osoba, ali nažalost u odnos njega i kompletne ekipe koju je vodio zaista ne bi ulazio. Ono što je sigurno da je za njegov odlazak najmanje zaslužan Adnan Harmandić. A ruku na srce, mnogo je prirodnije zamjeniti trenera nego 16 igrača.

Na kraju pozvao bih još jednom sve koji vole ovaj klub, da se uključe u njegov rad, da volontiraju i daju svoj puni doprinos, ne radi sebe, ne radi novca, već radi našeg kluba i naše djece. Rukometni klub Bosna bio je i biće uvijek iznad nas, i mora biti iznad ličnih animoziteta i sujeta. Trenutnu “rezultatsku” krizu Bosna će prebroditi i vrlo brzo se vratiti u pravi ritam i pravi kolosijek, baš onako kako smo naučili je gladati prethodnih godina. Na kraju, moram istaći i naglasiti da će ovaj Upravni odbor čestito odraditi svoj mandat i neće ovaj klub ostaviti na cjedilu, kao što je to ranije bio slučaj u nekoliko navrata.

Adnan Delić, predsjednik UO RK Bosna Vispak Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close