Reakcija Odbora za očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Plavu i Gusinju: SOTONSKI KRICI AMFILOHIJA RADOVIĆA

Reakcija Odbora za očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Plavu i Gusinju 1912/13. i 1919. – New York

SOTONSKI KRICI AMFILOHIJA RADOVIĆA

SOTONA:
Bošnjaci i Albanci, potomci žrtava genocida u Plavu i Gusinju 1912/13. i 1919., vjeruju da ne postoji njihovog živog sunarodnika kojeg bi iznenadile ili uvrijedile izjave mržnje koje već nekoliko decenija izlaze iz poganih usta zapuštene bradate spodobe Amfilohija Radovića, mitropolita crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC). Pomenuti vajnik, koji je u javnosti poodavno poznat kao veliko-srpska sotona Amfilohije, decenijama u crkvenoj odori huškao je na rat i krv, od ranih 90-tih okupljao je i slao rezerviste – pravoslavne ratnike da vrše genocid i istrebljenje Bošnjaka u BiH i Sandžaku, Albanaca na Kosovu i Hrvata od Dubrovnika do Vukovara.

(Autor: B.net)

KRVOLOK POD MANTIJOM:
To je neki dan potvrdio ratnim pokličem koji je ‘ispalio’ sa Sinjajevine protiv islama i muslimana, kada je osuo hvalospjev o genocidnom djelu crnogorskog vladike Danila, što najbolje govori kakvi se sve krvoloci kriju pod mantijom SPC-a. Siktao je sotona Amfilohije da je: „istraga poturica značajan istorijski događaj”, te u jednom dahu istakao krvoločno genocidno djelo vladike Danila, citiramo: “… Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom vjerom. Zato je, blagodareći toj žrtvi, vladika Danilo spasio Crnu Goru. Da se to nije dogodilo, danas ne bi bilo pravoslavnog uha u Crnoj Gori, i to treba imati u vidu”, prosiktao je Amfilohije Risto, nakon čega se cijela pravoslavna Crna Gora dubokom šutnjom poklonila tvrdnjama svog duhovnog lidera – sotone svih sotona, kojem cijela duhovna i svjetovna srpsko-crnogorska svita ljube krvave ruke do ramena, posebno što je napokon progovorio ‘nako čojski – srpsko-crnogorski, o ubijanju tih nekih “lažnih ljudi, sa lažnom vjerom”. Citat zapaljivog govora potvrđuje da sotona Amfilohije i crkva čiji je pastir, kao i Đukanovićeva država u kojoj službuje i stoluje, još uvijek žive u vremenu istrebljivača vladike

Iz pasijeg vakta kad su se država i crkva igrali rata

Danila. Najzad, to su potvrdili učešćem sa Srbijom u agresiji na BiH i genocidu nad Bošnjacima, kao i drugim narodima u okruženju. Svakako da Ristove izjave ne iznenađuju one koji dobro znaju ko je u periodu od 3-4 stoljeća sprovodio „istragu poturica“, odnosno genocid u kontinuitetu nad Bošnjacima! Zato pitamo, ima li nekome da nije jasno zašto danas nema muslimana u gradovima Njegoševe i Milove „europske“ Crne Gore: Herceg Novom, Risnu, Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Kolašinu, Mojkovcu, Žabljaku, Šahovićima, a i sve ih je manje u Pljevljima, Plavu, Gusinju, Bijelom Polju, Baru, Petnjici, Beranama, Rožajama, Tuzima, Ulcinju…


Amfilohije potvrdio istragu poturica i masovno ubijanje muslimana koje je naložio vladika Danilo a sprovodi se do današnjeg dana

GENOCID BEZ KAZNE: Nego, jeste sramno da niko i nikada u Crnoj Gori, od krvoloka vladike Danila pa sve do ‘kralja’ Mila, nije procesuiran kako za ranije počinjene zločine genocida, tako i za posljednji kojeg smo živi svjedoci. Isto tako zar nije sramno da sotona Amfilohije nikada nije procesuiran niti kažnjen za svoje huškaško-krvoločne izjave?! Do dolaska pravde ostalo nam je još da slušamo lavež Rista džukele i drugih hijena koji se u janjećoj koži kreću među Bošnjacima i Albancima, za glas nudeći im spas.


Amfilohije potvrdio – Njegoš genocdini pjesnik – “Gorski vijenac” geocidno djelo

SVETOVNA I DUHOVNA GENOCIDNOST : Javnosti radi, „istraga poturica“ je ustvari genocid, odnosno masovno ubijanje muslimana, što potvrđuje i sotona Amfilohije. Da bude još jasnije, to je potpuno uništenje jednog naroda. U ovom slučaju istraga poturica je naziv za potpuno istrebljenje muslimana u Crnoj Gori, tj. Bošnjaka i Albanaca, tzv. “poturica” – kako ih iz mržnje nazivaju Srbi i Crnogorci. Istragu poturica po nalogu vladike Danila I Njegoša, koji je u CG vladao u periodu 1697. – 1735., poduzeli su crnogorski plemenski glavari krajem XVII ili početkom XVIII vijeka. Ovom akcijom, ali i svim koje su slijedile nakon toga, muslimansko stanovništvo je mahom pobijeno, jednim dijelom je nasilno pokršteno, dok je manji broj potražio spas u Bosni, Sandžaku, Turskoj. Ističemo da je za izvršenje masovnog pokolja muslimana izabran najveći hrišćanski praznik Božić, koji je trebao biti simbol mira i ljubavi među ljudima, ali poput sotone Amfilohija i njegovih prethodnika i svetosavskih sljedbenika, služi im za što veće prolivanje krvi, muslimanske krvi. Da bude jasnije, tadašnji krvoločni događaji su opjevani u genocidnom epu Gorski vijenac kojeg je napisao genocidni pjesnik Petar II Petrović Njegoš.

STADO I UZORITI PASTIR: Na kraju još da istaknemo, ni jedna vlast u periodu od 3-4 stoljeća u Crnoj Gori a niti u Srbiji, nikada nije pokušala spriječiti „istragu poturica“ odnosno uništenje muslimana koji žive na svojoj zemlji, niti je ikada kaznila ijednog zločinca. Čak što više, što su činili veće zločine nad muslimanima, zločinci su unaprijeđivani na više i zvaničnije pozicije, kako državne tako i crkvene. Nema boljeg primjera od vlasti u Crnoj Gori koja je ista od vakta balkanskog kasapina Miloševića pa sve do danas. Svjetovna i duhovna vlast skupa su vodili “rat za mir” preko krvi bošnjačkih, albanskih i hrvatskih civila. Gdje god su bili zločinci Milošević, Ćosić, Karadžić, Mladić, Arkan, Šešelj…, tu su bili Bulatović, Đukanović, Marović, Vujanović… a sa njima je bila i sva sotonska mantijaška svita od Pavla, Filarta, Amfilohija, pa sve do pedofila Kačavende.

Zato, Crna Goro, nastavi i dalje ‘uživati’ u istrazi poturica, genocidu, krvi i izjavama svetovnih i duhovnih lidera. Ne tražimo, niti očekujemo da za djela iz mržnje procesuirate Amfilohija (i njegove sljedbenike), ali neće nas iznenaditi ako ga uzdignete na višu ‘zaslužnu’ uzoritu poziciju – Patrijarha. Samo takvo stado zaslužuje uzoritog pastira – piše u reakciji potomaka žrtava genocida koji žive u New Yorku.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close