Razvojna banka FBiH: Radončiću 22,5 miliona KM za tornjeve iz kredita za poljoprivredu

Direktor Razvojne banke FBiH dao je Radončiću ukupno 22,5 miliona KM za izgradnju Avazovog tornja u Sarajevu. Banka je taj kredit namijenila za poljoprivredu, pisao je State Departmentu bivši ambasador Charles English

(Oslobođenje)

Direktor Uprave Razvojne banke Ramiz Džaferović do pred kraj 2012. godine bio je član SDA. Sada toj istoj stranci poručuje kako neće dijeliti nezakonite i stranačke kredite! Mandat Ramiza Džaferovića istekao je 27. novembra prošle godine, ali je federalni premijer Nermin Nikšić, bez saglasnosti ostatka Vlade, odnosno Skupštine Razvojne banke, donio samostalnu odluku o njegovom ostanku na čelu Razvojne banke FBiH.

Nije tajna da je od vrha SDA Džaferović tražio podršku za još jedan mandat, ali da je ona zbog raskola u Vladi FBiH izostala, pa je po mišljenje otišao u SDP. Na sjednici Skupštine banke, koju čine ministri u Vladi Federacije, optužio je u novembru 2012. stranačke funkcionere SDA, Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-a da su na njega vršili pritiske da nezakonito dodjeljuje kredite.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close