FOTO: Održana druga večer Nivea bh fashion week Sarajevo

Na spektakularan način svoje maštovite vizije za sezonu proljeće-ljeto 2013. predstavili su sinoć u okviru 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA, domaći modni dizajneri.
Kongresna sala hotela Holiday, bila je premala da primi sve one koji su došli bodriti bh. modne stvaraoce. Neobični krojevi, umjetnički pefomansi i zanimljivi detalji obilježili su još jednu večer NIVEA BH FASHION WEEKA.

Zanimljivo je, da je održavanje večeri domaćeg modnog dizajna i besplatno sudjelovanje novih modnih snaga u najznačajnijem modnom događaju u BiH, i ove godine omogućio svjetski kozmetički brend NIVEA, inače generalni pokrovitelj 30. jubilarnog BH FASHION WEEKA.

Modna kreatorica Stanka Zovko prikazala je publici kolekciju kreiranu u povodu 10 godina rada na modnoj sceni. Modni stručnjaci su ocjenili kako je kvalitetom kolekcije koju je prikazala ova kreatorica još više učvrstila svoje mjesto u tekstilnoj industriji.

Marijeta Ferri je već nekoliko godina u modnom biznisu u okviru kojeg kreira za najprestižnije modne kuće u BiH, ali i u inostranstvu.
Sinoć je njenu prvu samostalnu kolekciju publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

Samri Menzilović Ćatić pripao je epitet jednog od najbolje osmišljenog perfomansa večeri. Naime uz tradicionalnu izvornu pjesmu sevdalinku Samra je zvanicama prikazala i ove godine nešto neobično – modifikovane dimije. S&M Design je potpis koji je stajao, dok je trajala revija, a obzirom na inovativnost koja ovoj dizajnerici ne nedostaje sigurni smo da će publika biti oduševljena i njenom novom kolekcijom na novembarskom fashion weeku za koji se, kako smo saznali, Samra već sprema.

I Slađana Rajić Galić je pokazala svoje kreacije, a kvalitetom odjevnih predmeta dokazala je zašto važi za jednu od najuspješnijih modnih dizajnerica u BiH. Aplauzima je nagrađivana i Nadina Kovač koja je pokazala nosive modele – neobičnih krojeva, čime je posebno oduševila predstavnike modnih kuća koji su uprvim redovima ovogodišnjeg 30. NIVEA BH FASHION WEEKA tragali za talentovanim modnim dizajnerima.

Otkako se održava bh. sedmica mode u organizaciji Udruženja manekena i modnih dizajnera večer modnih dizajnera predstavlja večer najkreativnih ideja projekta – tako je bilo i ovaj put.

Čestitke na sjajnoj organizaciji upućene na adresu kreativne ekipe 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA nisu bile rjetkost.

Tome svjedoči i uspješan Heineken parti upriličen poslije modnih revija, na kojem su se dugo razmjenjivali utisci, kontakti, ali i ostvarile nove sradanje. Za dame je služen ponovo Baileys, ekskluzivna vina Vinarije Čitluk, a za one koji su poželjeli kafu služena je espreso kafa Bristo.

U četvrtak u okviru 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA svoje nove kolekcije prikazat će specijalna gošća iz Srbije Amina Hasanbegović, Edina Osmančević i modna kuća JEORDIE”S. Svečano zatvorenje 30. jubilarnog NIVEA FASHION WEEKA pripalo je renomiranoj modnoj kreatorici Emini Husedžinović.

Za pregled FOTOGRAFIJA KLIKNI!

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close