Raspored i satnica utakmica SP u Brazilu: Najranija u 18, najkasnija u 3 sata ujutro

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odredila je raspored i satnicu utakmica za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Brazilu.
Iako još nije poznato koje reprezentacije će igrati na Mundijalu, FIFA je skrojila kostur turnira i već su poznati termini utakmica.

Šampionat počinje 12. juna i traje do 13. jula, a na otvaranju će igrati Brazil protiv još nepoznate reprezentacije u Sao Paulu sa početkom u 22 sata po srednjoevropskom vremenu. Protivnik domaćina Mundijala bit će poznat 6. decembra kada je zakazan žrijeb grupa.

Što se tiče utakmica, termini će biti prilagođeni srednjevropskom vremenu. Istina, bit će i mečeva koji će se igrati u sitne sate po našem vremenu. Jedan od takvih je osmi susret na SP-u u okviru grupe D koji će početi u 3 sata ujutro, a igrat će se u Manausu. Deset susreta grupne faze počet će u ponoć, deset u 22 sata, deset u 21 sat, a 17 mečeva u 18 sati.

Inače, organizatori su odlučili da reprezentacije sve tri utakmice u grupnoj fazi igraju u različitim gradovima. Stoga, za zmajeve će biti vrlo bitno da na žrijebu izbjegnu grupe A, D, E i G koje će po jednu utakmicu igrati u Manausu. Naime, pomenute četiri grupe igrat će po jedan meč u najudaljenijem gradu, okruženom džunglom, koji je recimo od Porto Alegra udaljen 4.502 kilometra!

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close