Rahimić je najtrofejniji bh. reprezentativac, sa CSKA je osvojio 16 trofeja

Elvir Rahimić osvojio je u subotu sa CSKA ruski Kup i postao jedini bh. reprezentativac koji se domogao duple krune u ovoj sezoni. Sa nova dva trofeja stigao je do brojke od osvojenih 16 pehara sa moskovskim klubom. On je od 2001. godine član ovog kolektiva, a poznato je koliko je cijenjen.

Ovaj ratoborni veznjak, čiji je osnovni zadatak opstrukcija suparničkih napada, sa klubom iz glavnog ruskog grada osvojio je četiri naslova (2003., 2005., 2006., i 2013. godine), sedam kupova (2002., 2005., 2006., 2008., 2009., 2011., i 2013.), četiri superkupa (2004.,2006., 2007., i 2009.), a 2005. godine kao jedan od ključnih igrača CSKA dotakao je vrh u tadašnjem Kupu UEFA.

Muzurović najzaslužniji što je zaigrao za BiH

Sve nabrojano pokazuje da je Rahimić najtrofejnijih bh. reprezentativac. U svakom slučaju zaslužuje kapu do poda.

Ipak, u najboljim godinama nije igrao za naš nacionalni tim. Razlog su bile nesuglasice sa tadašnjim selektorom Blažom Sliškovićem. Kasnije se odazvao pozivu selektora Fuada Muzurovića zbog kojeg je, kako kaže, odlučio da igra za BiH.

“Svakom igraču je čast biti član reprezentacije, a identična situacija je sa mnom. Ipak, Muzurović je prvi selektor koji je poslao poziv onako kako to i priliči. Naravno, ja sam se odmah odazvao. Gledajući sa ove distance, on je nazaslužniji što sam tu”, rekao je u jednom od intervjua za Klix.ba Rahimić.

Plasman na Mundijal bio bi vrhunac karijere

Inače, on je čovjek od najvećeg povjerenja selektora Safeta Sušića. Svoj nogometni put počeo je u Slavenu iz Živinica, odakle seli u visočku Bosnu. Poslije epizode u Sloveniji odlazi u Austriju (klub SK Vorwärts Steyr), gdje je odličnim partijama skrenuo pažnju na sebe. Naredna stanica bio je ruski Anzhi.

Dvije sezone činio je neizostavni dio tima, a od kluba se oprostio osvajanjem Kupa Rusije. To je bila najbolja preporuka za CSKA. Ugovor je potpisao 2001. godine, a još uvijek je član ovog kolektiva.

Ovaj prije svega veliki čovjek i nogometaš trenutno ima 37 godina. Vrhunac njegove karijere bio bi plasman na Mundijal koji će se 2014. godine igrati u Brazilu. BiH je trenutno na liderskoj poziciji svoje grupe, poziciji koju smo svi priželjkivali. Strahovito je važno da uzmemo kompletan plijen protiv Latvije u gostima. To bi nas dovelo u situaciju da ostanemo na prvom mjestu, u šta svi duboko vjerujemo.

izvor: klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close