Radovi na ambulanti u Donjem Moštru uskoro u završnoj fazi

Povodom izgradnje ambulante porodične medicine u Donjem Moštru, općinu Visoko u srijedu, 10.04. 2013. godine, posjetio je direktor za Istočnu Europu i Balkan Turske uprave za međunarodnu suradnju i razvoj (TIKA) gospodin Ali Maskan kao, i direktor TIKA-e za BiH Zulkuf Oruč.

Razlozi ove posjete bili su upoznavanje s dinamikom izgradnje ambulante porodične medicine u Donjem Moštru, kao i planiranje projekata koji bi se u narednom periodu mogli realizirati na prostoru općine Visoko.

Ocijenjeno je da radovi na ambulanti porodične medicine u Moštru teku planiranom dinamikom i da će se s ovakvom tendencijom izgradnje uskoro ući u završnu fazu. Također, gospodin Ali Maskan je naveo da općina Visoko, na čelu s Načelnicom Amrom Babić, predstavlja jedinstven primjer općine koja polako, ali sigurno korača ka prosperitetnijoj budućnosti i koja nastoji omogućiti što bolje uvjete za život građana.

Načelnica Babić je istaknula da vjeruje da iako je ovo prvi projekat koji TIKA realizuje na području općine Visoko, neće sigurno biti i jedini, te se nada dobroj suradnji u budućnosti.

Izgradnjom ambulante u Donjem Moštru steći će se uvjeti za liječenje 14.500 stanovnika.

www.magazinplus.eu – Općina Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close