Izvještaj MUP-a ZDK za 11.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 10.04.2013. godine, oko 22,40 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane B.S. iz Zenice izvršen je fizički napad na A.D. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici Policijske stanice Crkvice lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice B.S., te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 10/11.04.2013. godine, u ulici Mehmeda-paše Sokolovića, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Merry shop“, iz koje je otuđena određena količina prodajnih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close