Radončić: Zašto nas SDA blati kada su nam prije nekoliko dana nudili koaliciju?

Povodom saopćenja Stranke demokratske akcije koja je reagirala na izjave Fahrudina Radončića na tribini na Fakultetu političkih nauka prije nekoliko trenutaka oglasio se i Savez za bolju budućnost, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iz Press centra te stranke tvrde da im je SDA zvanično prije nekoliko dana nudila koaliciju, te da su oni tu ponudu odbili! 

– Zašto SDA odjednom blati SBB ako je prije nekoliko dana njena zvanična delegacija ponudila postizborno koaliranje SBB-u i tražila da se Fahrudin Radončić ne kandidira za člana Predsjedništva BiH, a da mu se kao kontrausluga nudi mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara – saopćeno je iz SBB-a.

No, kako kažu, nakon što je ta “ponuda inžinjeringa odbijena, jer bi se time omogućilo nesposobnom i kolonijalno vezanom Bakiru Izetbegoviću da i nakon poznate izborne krađe 2010. godine, ponovo ostane u istoj fotelji, bijes i nerazumnost izbija iz poruka iz saopćenja za javnost jednog dijela SDA”.

– Radončića su Izetbegović, Lagumdžija i Dodik oborili kao ministra zato što je podržao građanski bunt i zato što je snažno radio da se policija i tužitelji ohrabre u otkrivanju političkih ubistava. U SBB-u nema nikakvih rasula ili raskola, ali zato ima u SDA. Brutalni obračuni i podjele na „bakirovce“ i „tihićevce“ su u punom jeku i stoga neka, posrnula SDA, svoje probleme ne podmeće drugima – navedeno je.

Na kraju, navode iz SBB-a, zašto Izetbegović ne odgovori “po kojim kritetijima su sinovi i unuci Mladih muslimana – njih desetak – postavljeni njegovim potpisom za ambasadore BiH u svijetu i zašto ostali građani nemaju pravo jednake šanse”.

– Neka objasni i šta je tražio na susretu sa međunarodno izoliranim Ahmedinedžadom, zašto sa četiri prsta pozdravlja egipatsko „Muslimansko bratstvo“ u Sarajevu i zašto troši ogromne novce putujući po Ankari, a nikada nije otišao u zvaničnu posjetu Vašingtonu – kažu iz SBB-a, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Također, više je nego očigledno da Izetbegovića strašno ljuti što se Radončić nije pridružio nedemokratskom pritisku na Mustafu Cerića i što ga nije proglasio izdajnikom i navodnim djeliteljem Bošnjaka, kako to na nečuveno neodgovoran način čini SDA.

Cerić, kao i svaki drugi građanin ima ustavno pravo da se kandidira za člana Predsjedništva BiH, a Izetbegovićeva panka zbog toga otkriva Bakirov mentalni sklop da je BiH njegova feudalna babovina i da se u demokratskom ambijentu on boji za svoju uzurpiranu fotelju čiji bi ga gubitak vjerovatno odveo i u predstojeći kongresni poraz u SDA.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close