Radončić za Hayat TV: Ne želimo u koaliciju sa SDA

Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, objavio je Hayat TV u svom dnevniku sinoć.

Radončić je kazao da SBB ne želi imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno.

– Mi poštujemo koalicioni kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu da pokuša da napravi novu vladu na nivou Federacije i šire, ali mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno – kaže Radončić.

Ipak, formiranje vlasti moglo bi se odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvedivo bez SBB-a ili DF-a.

– Vi možete ovdje doživjeti scenarij kakav je na Kosovu. Gospodin Tači je, kao stranka naravno, ostvario 30 posto glasova, a ima nerješiv problem već nekoliko mjeseci, da niko ozbiljan ne želi da koalira s njim, i ima  pobjedu koja mu ništa ne znači. Prema tome, niko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi šta žele – istakao je Radončić.

Autor: A. Nu. – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close