Radmanović poručio Komšiću da povuče poziv na naoružavanje

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović održao je danas u Sarajevu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Između ostaloga, komentirajući nedavnu izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da će “svako kome je stalo do BiH uzeti oružje i braniti državu ukoliko bi se RS pokušala od nje otcjepiti, Radmanović je kazao da se radi o “prijetnji iznutra”.

– Pitanje je koga to Komšić poziva da se naoruža i kojim oružjem. Znamo da je pronađena ogromna količina skrivenog oružja kod Tešnja. Pitam i novinare, zašto se za samo jedan dan prestalo pisati o tome i da li je iko imao odgovor kome je trebalo da posluži to oružje. Znamo da se njime moglo ili naoružati nekoga ili švercovati. Pozivam Komšića da povuče svoj poziv građanima da se naoružavaju, jer neće biti shvaćen onako kako bih ja to želio, naveo je Radmanović.

On je nadalje kazao da postoje i “prijetnje izvana”, a po njegovim riječima radi se o pričama da bez izmjena Izbornog zakona u BiH neće biti priznati izbori 2014. godine, te da BiH iz ovih ili onih razloga neće dobiti pomoć IPA fondova.

– Pozivam evropske zvaničnike da ne prijete nego da sjednemo i razgovaramo, naglasio je Radmanović.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close