Puljić: Ne smijemo biti kukavice i izdajnici

BOBOVAC – Dvanaesti molitveni dan za domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i deseto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održano je jučer na Bobovcu.

Misno slavlje na Bobovcu, započelo je u 11 sati, a prije toga u 10 sati krenula je procesija iz mjesta Luke kod rijeke Bukovice. Veliki broj hodočasnika došao je iz svih krajeva BiH, ali i vojna izaslanstva iz Hrvatske i Slovenije, izaslanstva vladajućih struktura BiH te predstavnici vojnog i policijskog vrha. Na početku je sve prisutne pozdravio vojni biskup Tomo Vukšić, a misno slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić.

Poruka s propovijedi

U propovijedi kardinal Puljić je istaknuo „da se trebamo ugledati na posljednju bosansku kraljicu Katarinu, živjeti životom kakvim je ona živjela”. – Svoje veličajmo, tuđe poštujmo. Valja svakome nositi svoje stijeg i njime se ponositi, a ne s njime prkositi. Gradimo toleranciju, vjerujući u istog Boga. Onaj tko ne zna čovjeka poštovati taj Boga niječe. I ako ima mržnje prema drugoj vjeri to nije prava vjera. Ne smijemo biti kukavice i izdajice, nego budimo ljudi da bi zajedno izgradili ovu državu i u njoj zajedno živjeli – rekao je kardinal Puljić. Posebne riječi uputio je vojnicima Oružanih snaga da uvijek budu spremni čuvati ovu zemlji i spašavati ljude kada je potrebno, vas redarstvenici pozivam na oblik poštovanja čuvajući čovjeka i njegovu imovinu, boreći se protiv kriminala jer to nije nimalo lako. – Vlasti posebno molim da ustraju na očuvanju našeg integriteta i dostojanstva te da pravedno vodite ovu zemlju – poručio je Puljić. Na kraju je pozdravio i sve vjernike koji su došli na Bobovac, posebice one koji su došli iz Hrvatske i Slovenije i da se osjećaju kao kod svoje kuće jer odavde potječu svi naši korijeni. – Gospo, štiti nas u sve dane našega života – zaključio je kardinal Puljić.

Dumančić uručio dar

Ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumančić jučer je na Bobovcu uručio dar glavnom vikaru Vojnog ordinarijata Hrvatske Jakovu Mamiću. Radilo se o slici na kojoj razapeti Isus silazi s križa, a zanimljivo je kako je sliku naslikao pripadnik Granične policije BiH iz Čapljine Nikica Sabljić.

 

(večernji)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close