Visoko

PS Visoko: Informativni bilten za 19.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 19.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 19.11.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih dijela.

2. Na području PS Visoko navedenog dana evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK “Omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica”.

3. Navedenog dana na području PS Visoko nije bilo saobraćajnih nezgoda.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 42 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 22 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, pet lica je  zatečeno da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5. Od strane policijskih službenika ove PS izvršeno je pet intervencija na zahtjev građana.

 

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Kako je ranije najavljeno, u periodu od 13.11.2017. godine do 19.11.2017. godine pješacima-učesnicima u saobraćaju dijelila su se “Upozorenja za pješake” zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Svrha “Upozorenja za pješake” je bila da isti shvate opasnost kojom se izlažu kao učesnici u saobraćaju, te da poštuju saobraćajne propise u cilju vlastite bezbijednosti. U navedenom vremenskom periodu izdato je ukupno 101 navedeno upozorenje zbog počinjenog prekršaja.

 

Od strane policijskih službenika PS Visoko u dane 22. i 23.11.2017. godine bit će realizovana akcija pojačane kontrole pješaka-učesnika u saobraćaju, gdje će protiv prekršioca biti poduzete Zakonom predviđene mjere.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close