Visoko

PS Visoko: 26.11.2017. jedno krivično djelo i 17 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 26.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo koje se odnosi na član 286 KZ FBIH ( Krađa ).

2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica i sa manjom materijalnom štetom na vozilima

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 51 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdato ukupno 17 prekršajnih naloga. Prekršajni nalozi su se odnosili na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljenjem vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkirana vozila, prekoračenje brzine, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila i posjedovanja obavezne zimske opreme u vozilu.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close