Prvo vjenčanje robota Frois i Yukirin održano je u – Japanu!

To samo mogu osmisliti i organizovati Japanci! Oni su zaista napravili nešto neviđeno, a to je pravo pravcato vjenčanje dva robota. Bio je to pravi svadbeni pir, bilo je i plesa, pjesme, hrane, svega.

Da, bilo je i poljubaca (što ćete vidjeti na videu), kao i svadbene torte. U japanskom glavnom gradu Tokiu se okupilo više od stotinu posebnih uzvanika koji su s veseljem dočekali ovo neobično vjenčanje. Glavni akteri su mladoženja i mlada, roboti Frois i Yukirin, koji su rekli sudbonosno “da” nakon čega su se i poljubili. Jesu, jesu.

Ovo vjenčanje nije bilo besplatno. Svaki je sudionik platio po 81 dolar (u jenima) kako bi mogli sudjelovati na jednom ovakvom zaista neobičnom vjenčanju, prvom ovakve vrste u svijetu. Mladoženja Frois je ‘kockasti’ robot s kravatom crvene i srebrne boje, dok je mlada Yukirin bila u pravoj vjenčanici, a radi se o robotu koji nalikuje na pravu ženu, a napravljena je po uzoru na japansku pop zvijezdu Yuki Kashiwagi.

23hazqq

Ovo je vjenčanje organizovala firma Maywa Denki, koja je dizajnirala robota mladoženju. Za sada su mladenci od javnosti sakrili gdje će na medeni mjesec.

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close