Prvi radni sastanak policijskog komesara u novoj zgradi PS Kakanj

Jučer, 25.06.2013. godine, je u prostorijama Policijske stanice Kakanj, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Bečirović Fahrudin održao je radni sastanak sa komandirom ove policijske stanice Buza Esnafom i njegovim saradnicima. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnom stanju bezbjednosti na području općine Kakanj, sa posebnim osvrtom na stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti u saobraćaju. U tom kontekstu je istaknuto da je u proteklom periodu težište aktivnosti policijskih službenika bilo usmjereno ka otkrivanju izvršilaca i rasvjetljavanju najzastupljenijih krivičnih djela, a to su krađe u kojim su predmet otuđenja bile trafo stanica, elektro vodovi, metalni šahtovi, sekundarne sirovine, zatim šumske krađe, krivolov, i druga, uglavnom imovinska krivična djela, kojom prilikom su policijski službenici postigli zapažene rezultate. Stanje na području u nadležnosti Policijske stanice Kakanj u proteklom periodu po pitanju javnog reda i mira je bilo dobro, saradnja sa lokalnom zajednicom je zadovoljavajuća, ona je kontinuirana i ima trend razvoja, kako kroz aktivnosti rada policije u zajednici, tako i kroz druge vidove saradnje. U saobraćaju se redovno sprovode akcije kontrole vozila i vozača, sa posebnim akcentom na kontrolu brzine upravljanja vozilima, prisustva alkohola u organizmu vozača, tehničke ispravnosti vozila, i dr.

Nakon izvršenih analiza postignutih rezultata, od strane policijskog komesara je naloženo preduzimanje određenih aktivnosti u narednom periodu, kojim bi se nastavile započete aktivnosti te time postigli još bolji rezultati u radu i poboljšalo stanje bezbjednosti na području u nadležnosti ove policijske stanice.

Nakon sastanka, prisutni su obišli prostorije nove zgrade Policijske stanice Kakanj, u koju je nedavno useljeno kompletno osoblje ove policijske stanice. Time je u potpunosti realizovan projekat izgradnje i opremanja navedene zgrade, za koje namjene je iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona izdvojeno preko milion KM.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close