Izvještaj MUP-a ZDK za 25.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 17. do 25.06.2013. godine, u ulici Kočeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo F.A., iz koje je otuđena određena količina srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 24.06.2013. godine, u ulici Čurukovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.M. iz Zenice, iz kojeg je otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 25.06.2013. godine, oko 22,00 sati, u mjestu Muhašinovići, na benzinskoj pumpi „Mirabel“, vlasništvo Š.M., od strane nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe, kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close