Prvi dan Svjetskog prvenstva za košarkašice: Srbija razbila Angolu sa 60 poena razlike

Prvi dan Svjetskog prvenstva za košarkašice, koje je počelo u Turskoj, obilježila je uvjerljiva pobjeda reprezentacije Srbije nad Angolom, rezultatom 102:42.

(Anadolija)

Susret grupe D između Srbije i Angole odigran je u Istanbulu. Srbija je već u prvoj četvrtini pokazala uvjerljivu nadmoć nad Angolom. Košarkašice Angole pokušale su se vratiti u igru u trećoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno za izvrsni tim Srbije. Najbolji učinak u reprezentaciji Srbije imala je Dajana Butulja sa 15 postignutih poena. U reprezentaciji Angole košarkašica sa najvišim učinkom bila je Luisa Tomas,  koja je postigla 9 poena.

Druga utakmica ove grupe igrala se između Kine i SAD-a, a okončala je rezultatom 56:87 u korist SAD-a.

Utakmica B grupe između Mozabika i Kanade otvorila je Svjetsko prvenstvo, a okončana je pobjedom Kanade 54:69. Druga utakmica ove grupe igrale se između reprezentacija Turske i Francuske, a susret je okončan rezultatom 50:48 u korist košarkašica zemlje domaćina šampionata.

U grupi C susrele su se reprezentacije Kube i Australije (57:90). Drugu utakmicu ove grupe igrali su Južna Korea u Bjelorusija. Susret je završen pobjedom Bjelorusije, rezultatom 64:70.

U grupi A Španija je slavila u duelu sa Japanom74:50, a Češka Republika bila je bolja od Brazila – 68:55.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close