Prva liga F BiH: Dvije trećine lige borit će se za ostanak!

Ovog vikenda počinje nova sezona u Prvoj ligi Federacije BiH. Četrnaesta sezona donosi najveći stres za prvoligaše najviše zbog restrukturiranja Premijer lige.

Naime Prva liga se ne smanjuje, ali će zbog smanjenja elitnog natjecanja i ona “trpjeti”. Ovisno o broju klubova koji će ispasti iz Premijer lige, odnosno koliko će njih biti iz federalne komponente NS-a BiH, iz Prve lige će, prema predviđanjima, ispasti od šest do osam, a možda čak i devet momčadi!

Uopće nije nerealan scenarij po kom bi iz predstojeće sezone u Prvoj ligi ispalo osam ekipa, što je pola lige. Prema tome, barem dvije trećine lige strepit će za svoj status i borit će se za ostanak sve do kraja. Među takvima nije samo nekolicina klubova koji imaju ambicije da izbore samo jedno mjesto koje vodi u viši rang.

Prema svim prognozama za to jedno mjesto borit će se četiri kluba – Metalleghe BSI iz Jajca, novi prvoligaš Sloga iz Ljubuškog, dojučerašnji premijerligaš Zvijezda iz Gradačca i, možda prije svih, viceprvak iz prošle sezone GOŠK iz Gabele.

Parovi prvog kola

Sloga – Branitelj
Orašje – Podgrmeč
Bratstvo – Jedinstvo
Budućnost – Rudar
Gošk – Radnički
Čapljina – Bosna
Goražde – Zvijezda
Novi Travnik – Metalleghe BSI

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close