Zaboravlja se da je Tuđman bio član udruženog zločinačkog poduhvata, koji je srušio Stari most, pljačkao, ubijao i zatvarao Srbe i Bošnjake

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP-A EMIR ĐIKIĆ O PROSLAVI OLUJE U BIH

Zaboravlja se da je Tuđman bio član udruženog zločinačkog poduhvata, koji je srušio Stari most, pljačkao, ubijao i zatvarao Srbe i Bošnjake

Đikić je u izjavi na svome Facebook profilu naveo da je prekjučer bio u Jablanici, jučer u rodnom Mostaru, te da slijede posjete Čapljini, Stocu i Livnu

 

Kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Emir Đikić ovih dana je u hercegovačkim gradovima i općinama, gdje posjećuje članove i simpatizere te stranke.

 

Đikić je u izjavi na svome Facebook profilu naveo da je prekjučer bio u Jablanici, jučer u rodnom Mostaru, te da slijede posjete Čapljini, Stocu i Livnu.

 

– Samo nekoliko kilometara od nas, u susjednoj Hrvatskoj, se uz velike počasti slavio Dan domovinske zahvalnosti i godišnjica operacije „Oluja” – napisao je Đikić te dodao da se ove godine, „nekako neočekivano, slavlje prelilo i u našu zemlju”.

 

U Hercegovini, naveo je u poruci, ovaj novi pristup ulozi Hrvatske u ratu izaziva posebne kontroverze. Zaboravlja se, dodao je, kažu Hercegovci, da je Franjo Tuđman u presudi Haškog tribunala vrhu HVO-a, takozvanoj „hercegovačkoj šestorci“, okarakterisan kao član udruženog zločinačkog poduhvata, poduhvata „koji je srušio Stari most, koji je pljačkao, ubijao i zatvarao Srbe, Bošnjake i sve one koji se nisu htjeli nacionalno deklarisati”.

 

Istakao je da se zaboravlja na Dretelj, Heliodrom i Ahmiće. Zaboravlja se na hiljade naših protjeranih Hercegovaca, naveo je Đikić.

 

Po njegovim navodima “nije primjereno da predstavnice majki Srebrenice prisustvuju paradi vojske koje je učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu”.

 

– Nije primjereno ni da ministrica odbrane i načelnik Glavnog štaba prisustvuju vojnoj paradi bez konsultacija s Predsjedništvom i to kao jedina strana delegacija. Od 42 pozvane! Pitam se šta je posrijedi. Kako se ovih dana osjećaju majke u Ahmićima? Ili žrtve Dretelja, Heliodroma i drugih hercegovačkih stratišta? Kako će im Vijeće ministara BiH ili Predsjedništvo BiH objasniti poluprivatnu posjetu ministrice odbrane? Kako će nama građanima objasniti još jedan izlet HDZ-ovih političara u Hrvatsku plaćen iz naših džepova? Da li ovaj selektivni zaborav nije slučajno rezultat koalicije između SDA i HDZ-a? I jesu li naši političari „glupi Bosanci” ili prave glupane od nas? – naveo je kandidat za predsjednika SDP-a u izjavi svome Facebook profilu.

 

(Fena/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close