Prosječna februarska neto plaća u BiH iznosila 822 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim subjektima u BiH za februar ove godine iznosila je 822 KM, što pokazuje nominalni pad za 1,9 posto u odnosu na decembar 2013. godine.

Agencija za statistiku BiH je objavila da je prosječna mjesečna isplaćena neto plata za februar u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno viša za 0,8 posto.

Najniža prosječna neto plata od 518 KM bila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, 542 KM iznosila je u građevinarstvu, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 550 KM.

U oblasti finansijskih djelatnosti i osiguranja prosječna neto plata u februaru je iznosila 1.342 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.275 KM, a u oblasti informacija i komunikacija 1.179 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za februar je iznosila 1.277 KM, što pokazuje nominalni pad za 2,4 posto u odnosu na decembar lani, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno viša za 0,4 posto, prenosi Fena.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close