Izvještaj MUP-a ZDK za 24.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.04.2014. godine, u ulici Trg Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kiosk „Plan plus“, iz kojeg je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 24.04.2014. godine, u mjestu Šije, od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Seat-Ibiza“, registarskih oznaka J67-E-924, kojim je upravljao G.A., dok se u svojstvu suvozača nalazio A.A., oba lica iz Sarajeva. Prilikom pregleda vozila, na zadnjem sjedištu je pronađena automatska puška. Lice A.A. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close