NogometSport

Prosinečki prepun entuzijazma: Ozbiljno razmišljamo o plasmanu na Evropsko prvenstvo

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki u razgovoru za hrvatske medije otkrio je da se osjeća puno bolje nakon operacije koju je krajem novembra prošle godine imao u Sarajevu te da s nestrpljenjem očekuje prve kvalifikacione utakmice.Prosinečki, koji je krajem novembra hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, zbog problema s debelim crijevom operisan je na KCUS-u i još uvijek je u procesu rehabilitacije. 

“Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme, imao sam dvije operacije jer mi se rana otvorila, a kada si u bolnici, onda razmišljaš samo o tome da izađeš. Sada opet funkcionišem normalno i sve je super. Jedem normalno i nemam poseban režim, a imat ću još jednu rutinsku operaciju koju ću obaviti poslije reprezentativne pauze krajem trećeg mjeseca poslije utakmica s Armenijom i Grčkom”, istakao je Prosinečki u razgovoru za Večernji.hr, a otkrio je i to da nije prestao pušiti cigarete jer to “nema veze s debelim crijevom”. 

Popularni Robi je rekao da prati bh. igrače i da je važno dobro otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Stalno pratim najvažnije događaje u vezi s nogometom, gledam kako igraju moji igrači i u kakvom su stanju. Prvu utakmicu igramo s Armenijom i trebali bismo je riješiti bez problema, a nakon toga nam slijedi Grčka koja je ‘zeznuta’ i dobra reprezentacija. Igramo dvije utakmice u tri dana i važno je da dobro počnemo kvalifikacije”, istakao je selektor BiH.

Na pitanje kako mu je raditi kao selektor reprezentacije BiH, Prosinečki je rekao da je zadovoljan i pohvalio je rad Nogometnog saveza BiH. 

“Stresa uvijek ima. No, savez je dobro organizovan i zadovoljan sam. Napravili smo odličan rezultat u Ligi nacija u kojoj smo ušli u A grupu, a prošli smo i kroz smjenu generacije. U BiH uvijek ima talenata. Imamo igrače velikog pedigrea. Sjajno mi je raditi s Džekom, Pjanićem, Kolašincem… ali i mladim igračima koji dolaze i pokazuju kvalitet. Odlična je atmosfera i u takvim je okolnostima uvijek lijepo raditi. Čekamo kvalifikacije za Euro, želimo izboriti to veliko takmičenje. Samo sam o tome razmišljao i prije nego što sam preuzeo reprezentaciju. Imamo kvalitet za Euro. Imamo velike šanse pored Grčke, Finske, Italije… Ozbiljno razmišljamo o plasmanu i nije to samo semantika. Recimo da je Italija favorit, a mi ćemo svoju šansu tražiti iz drugog plana”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki je na kraju rekao da često putuje na relaciji Sarajevo – Zagreb i da to za sada dobro funkcioniše. 

“Sarajevo je lijep grad, a porodica mi je u Zagrebu. Tako smo za sada organizovali stvari. Sve sjajno funkcioniše”, kazao je selektor BiH.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kayserisporu.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close