Promocija nove knjige Fatmira Alispahića, „Iz Saffa 2003-2013“

U organizaciji Omladinskog udruženja „Bedem“, u Velikoj sali Općine Visoko, upriličena je promocija nove knjige Fatmira Alispahića, „Iz Saffa 2003-2013“, koju je priredio Munir Mujezinović.

˝Knjiga 40 izabranih kolumni Saffa objedinjuje period od deset godina od 2003. do 2013. godine, gdje sam bio kolumnista Saffa, objavljeno je preko 250 kolumni, a ovo je izbor od 40 kolumni koje tretiraju najvažnija pitanja bošnjačke zbilje, zaključno sa genocidnom namjerom da se umanji broj Bošnjaka tako što će se obrazovati jedna kritična masa iskompleksiranih Bošnjaka koji neće željeti da budu Bošnjaci, koji će željeti da budu Bosanci to jest da budu ništa. Dakle, to je spektar tema koje u posljednjih deset godina opsjedaju bošnjačku stvarnost, razgrađuju bošnjački narod i ova knjiga je svojevrsna opomena ili svojevrstan putokaz čega bi se to Bošnjaci trebali paziti, a prije svega predstojećeg popisa stanovništva”, rekao je u izjavi za Radio Q autor knjige Fatmir Alispahić.

Cilj je bio da se sačini jedan reprezentativan izbor, u povodu 10. godišnjice izlaženja kolumne “Borba za opstanak”. Ovih 40 kolumni vjerodostojno predstavljaju kritičku, analitičku i literarnu pismenost Fatmira Alispahića. Na kraju knjige je, u poglavlju Preporuka, donesen selektivni pregled oko 140 naslova i podnaslova, koji se mogu čitati i kao kratki komentari na određene teme.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close