Visoko

Promocija dvije knjige dr. Nezira Halilovića

U želji da nekako doprinesemo trajnosti bajramskog duha, a u isto vrijeme ostanemo vjerni svojoj misiji sakupljanja, arhiviranja i očuvanja knjiga čiji se autori se vežu za Visoko, organizujemo promociju čak dvije knjige.

Kao taoci društvenih mreža, mi se mnogo toga istog, prečesto ponavljanog, i naslušamo i načitamo. Takva ponavljanja su, nažalost, ušla u sve sfere, čak i u pitanja religije.

Drago nam je uočiti da je dr. Nezir Halilović, u predgovorima svojih knjiga, također naznačio da su njegova višegodišnja istraživanja bila:”…rezultat zapažanja da se govornici u vjeri prečesto ponavljaju kako u temama, tako i u pristupu.”

Kao i svaki naučni radnik, i dr. Halilović je ovim knjigama uspio dokazati da još uvijek postoje mnoge, nedovoljno istražene teme, poruke, događaji i prostori koji bi mogli zainteresirati i osvježiti često umoran i (nepotrebnim informacijama) zatrpan um budućih čitalaca.

Kako bi se uspjelo doći do njih, u pretrpanosti svime što nam se plasira kao kvazi nauka, potreban je kvalitetan, a prije svega kompetentan i stručan pristup.

Takvih je danas malo. Stoga se radujemo promociji ovih knjiga (koje su već u našoj Zavičajnoj zbirci), te vjerujemo da ćete i vi podijeliti tu radost s nama.

Vidimo se u utorak!

JU Gradska biblioteka Visoko – FB Page

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close