Promjene u vagini od predigre do orgazma

S muškarcima je prilično jednostavno – oni se uzbude, krv navre u penis i on se poveća, prije ejakulacije izađe malo sluzi i to je, otprilike, to. Vagina je ipak nešto drugo, procesi su donekle slični, ali vjerujemo da zapravo pojma nemate što se zapravo zbiva.

Kad krene maženje i igrice, vagina gotovo trenutno izlučuje sluz, u rekordnom vremenu između 10 i 30 sekundi, ovisno o osobi. Radi se o prirodnom lubrikantu, pa se kolokvijalno kaže da je žena postala mokra. Količina nije uvijek jednaka, ovisi o osobi, ciklusu, lijekovima koje uzima, uzbuđenju.

Nakon što se žena uzbudi, vagina naraste i produlji se, a otvor nabubri kako bi potaknuo ejakulaciju muškarca. Odnos između vagine i penisa je otprilike jednak, pa zamislite razliku između opuštenog i penisa u erekciji i shvatit ćete koliko se vagina povećala.

Uzbuđenjem buja i erektilno tkivo oko uretre, kako ne bi došlo do mokrenja tijekom odnosa, a ujedno se onemogućava ulazak bakterija. Ovo tkivo jako je osjetljivo i povezano je s klitorisom, a kako uzbuđenje raste tako ono i postaje tvrđe i osjetljivije, što pojačava užitak tijekom snošaja.

Žene mogu naučiti kontrolirati Kegelove mišiće, mišiće zdjelice, jednostavnim vježbama koje može izvoditi bilo gdje i bilo kada, tako da tijekom odnosa može začiniti cijelu stvar dodatnim kontrakcijama.

Za kraj, informacija za nevježe – najosjetljiviji dio vagine, osim G točke, je ulaz jer tamo ima najviše živaca, pa obratite pažnju na to tijekom odnosa.

metroportal

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close