Projektima za mlade na raspolaganju 1,47 milijardi eura Erasmus + programa

Omladinske organizacije i institucije iz RS i BiH koje se bave mladima moći će direktno da apliciraju za finansijska sredstva u okviru projekata Erasmus +, za podršku određenim aktivnostima počev od 1. januara 2015.godine najavila je danas pomoćnica ministra za porodicu, omladinu i sport RS Branka Malešević.

Podsjetila je da je u okviru Erasmus + programa, za mlade predviđeno milijardu i 470 miliona eura.

S ciljem što veće promocije projekta Erasmus+ jučer je u Banjoj Luci održan info dan za mlade.

Učesnici ovog skupa su imati priliku da se upoznaju sa osnovnim komponetama programa, primjerima dobre prakse iz prethodnog programa i mogućnostima koje pruža Erasmus + kontakt tačka za mlade.

Malešević je ocijenila da su mladi sve više zainteresovani za učešće u ovakvim programima, jer sam projekat daje podršku omladinskom radu, neformalnom obrazovanju, edukaciji, međunarodnoj saradnji i mobilnosti mladih.

I Katarina Vučković, izvršna direktorica Centra za omladinski razvoj – PRONI, koji je zvanična kontakt tačka “Erasmus plus” programa za područje mladih, kazala je da mladi ljudi imaju priliku da dobiju znanje i vještine, putuju, upoznaju druge kulture i rade na vlastitom usavršavanju putem treninga, seminara, obuke, volonterskih službi i sličnih projekata koje mogu da iniciraju u svojoj sredini, ali i zemljama iz regiona i Evropske unije.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close