Projekt “Fiskalni monitor”

Međunarodni republikanski institut (IRI), u saradnji sa Sarajevskom školom za nauku i tehnologiju, u sklopu projekta „Fiskalni monitor“, održao je 4. februara 2013. godine seminar za službenike i vijećnike u Općini Visoko. Cilj seminara je unapređenje službenih web stranica Općine Visoko, koje služe kao neposredno sredstvo komunikacije sa građanima. Načelnica općine, Amra Babić, je iskazala poseban interes za uvođenje inovativnih i savremenih načina komunikacije sa građanima, kako bi rad Općine bio transparentan i odgovoran. Važno je napomenuti da je Općina Visoko prva partnerska općina u projektu „Fiskalni monitor“ koji zagovara budžetsku transparentnosti.

Amila Karačić, predstavnica IRI-a, zahvalila se načelnici Babić i njenim saradnicima, naročito Dinki Omanović, te izrazila zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog projekta. Istakla je da je IRI u Općini Visoko pronašao odgovornog partnera koji je spreman odgovoriti na potrebe građana i raditi za njihovu dobrobit. Projekat izrade službenih web stranica je jedan konkretan korak ka približavanju Općine građanima.

visoko-iri-fiskalni-monitor2

Međunarodni republikanski institut (engl. International Republican Institute, IRI) je neprofitna i nestranačka organizacija koja radi na unapređenju sloboda i demokratije širom svijeta kroz razvoj političkih stranaka, civilnih institucija, otvorenih i slobodnih izbora, demokratske vladavine i vladavine prava. IRI u Bosni i Hercegovini djeluje od 2003. godine.

vipromo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close