-TopSLIDEBiHPrivreda

Proizvođač obuće u pandemiji izgradio tri pogona: U 2022. najavljeno povećanje plata

Godina koja je na izmaku za pojedine privredne subjekte bila je i više nego uspješna. Jedan od takvih je i fabrika obuće Dermal koja, prema riječima direktora fabrike Radenka Bubića, godinu završava s 15 posto većom proizvodnjom u odnosu na ranije godine.
Novi pogon

– Imali smo dosta dobru godinu ukoliko izuzmemo januar i februar. Od marta se proizvodnja već vratila u normalu, krećemo punom parom i od marta postepeno povećavamo proizvodnju – kazao je Bubić za Oslobođenje.

Fabrika obuće Dermal uz konstantno povećavanje proizvodnih kapaciteta ove godine je, prema njegovim riječima, povećala i broj zaposlenih te danas zapošljava 1.220 radnika.

Dermal proizvodi čizme za francusku, italijansku i englesku vojsku te američke vatrogasce, namjensku obuću za MUP Srbije, Crne Gore…

– U 2020. godini su izgrađena dva proizvodna pogona u Kneževu i Kotor-Varoši, te smo zaposlili 191 radnika. U 2021. smo izgradili još jedan pogon u Kotor-Varoši za montažu gotove obuće, te zaposlili 130 novih radnika, naglasio je Bubić.

Dodao je kako su radnici najvredniji resurs koji fabrika ima, te je završetak ove poslovne godine Dermal obilježio i dodjelom novčanih nagrada za 20 radnika, dok je 12 radnika nagrađeno ljetovanjem na moru, te je najavio i nova povećanja plata u 2022.

– U toku ove godine pojavili su se i novi kupci koji su zainteresovani za naše proizvode, ali i nova tržišta te u novu godinu ulazimo s namjerom da osvojimo još neka od evropskih i svjetskih tržišta – kazao je Bubić za Oslobođenje.

Dodao je kako Dermal većinu proizvedene obuće isporučuje firmama iz Njemačke, Austrije i Slovenije, s kojima imaju potpisane ugovore.

Biznisinfo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close