“Prljavo kazalište” 18. maja u Domu mladih

“Prljavo kazalište” ponovo će svirati u Sarajevu 18. maja u Domu mladih. Lider velike hrvatske grupe Jasenko Houra raduje se novom susretu sa publikom u bh. prijestonici i drago mu je što će nastupati upravo u Domu mladih.

– Volim tu dvoranu i scenu. Mislim da se to vidjelo i na svirkama posljednjih godina. Jednostavno mi leži ambijent. Tu se osjećamo kao kod kuće. Dom mladih je kultno rokersko mjesto i svaka svirka je na svoj način posebna – kaže Houra.

Harizmatični muzičar uvježbava s ostalim članovima benda novi repertoar, koji će izvesti i pred sarajevskom publikom.

– Svirat ćemo četiri-pet novih stvari. Naravno, bit će tu i dosta naših starih hitova. Bit će to jedan dobar miks u kojem će istinski uživati naša publika svih generacija. Posebno mi je drago kada na koncertima vidim tinejdžere kada pjevaju naše hitove koji su duplo stariji od njih. To je predivan osjećaj. To nam daje dodatnu energiju da se još bavimo muzikom – kaže jedan od osnivača “Prljavaca”.

Kultna hrvatska grupa predstavila je ove sedmice i novi singl “Baš kad nije vrijeme”.

– Riječ je o ljubavnoj baladi u kojoj publika, uz Mladena Bodaleca, može čuti i mene. Pjesmu je publika dobro prihvatila, vjerovatno će se naći i na našem repertoaru u Sarajevu – kaže Houra.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close