BiHPrivreda

Privrednici trpe štete zbog migrantske krize

Privrednici već trpe štete zbog nemogućnosti izvoza roba u zemlje Evropske unije nakon blokade graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac usljed migrantske krize. 

– Mi trpimo posljedice zatvorenog graničnog prelaza. Kao što je poznato, ovo je jedan od najfrekventnijih graničnih prelaza u BiH. Sva naša privreda je naslonjena na izvoz. I naš grad je naslonjen na ovaj granični prelaz. Mi svakodnevno trpimo enormne gubitke i dolazimo u situaciju da moramo početi otpuštati ljude. Temeljem toga mi dva-tri dana radimo i intenzivno razmišljamo šta da činimo, kazao je za Federalnu TV predsjednik Udruženja privrednika Velike Kladuše Ibrahim Đedović te najavio da će privrednici organizirati mirni protest danas u 12 sati ispred robne kuće u Velikoj Kladuši.

Na probleme zbog migrantske krize upozorili su prije dva dana i predstavnici Željeznica FBiH koji su iskazali protest zbog nasilnog prekida odvijanja redovnog putničkog željezničkog prometa na relaciji Bihać-Sarajevo čime je dovedena u pitanje osnovna funkcija željeznica, a to je nesmetan i siguran prijevoz roba i putnika. Zbog toga su, kako su istakli, nastupile materijalne i nematerijalne štete po preduzeće.

 

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close